Vindecarea prin IUBIRE…de sine

Am putut să observ de-a lungul timpul cum viețile oamenilor se pot îmbunătăți urmând niște pași simpli de ”autovindecare”, aș spune. Conștient sau poate ”întâmplător”, oamenii au trăit experiența împlinirii dorințelor, fie bucurându-se de o nouă relație în viața lor, fie de slujba ideală, fie de abundență, fie pur și simplu de mai mulți bani sau de o casă proprie ori o mașina nouă. Toate aceste lucruri materiale care, iluzorii sau nu, trebuie să recunoaștem că au impact asupra vieții noastre, asupra felului în care noi, cu mintea noastră umană, ne raportăm la fericire.

Pentru a ne putea vindeca Viața și pentru a ne putea bucura de toate darurile sale, singurul lucru de care avem nevoie este IUBIREA. Și e firesc ca aceasta să vină din interior. Dar cum se ajunge la aceasta IUBIRE DE SINE? Cum o găsim? Cum o manifestăm? Ce pași avem de urmat pentru a o simți pe deplin și pentru a o exprima? Cât de frumos și fascinant ar fi să ne regăsim în Iubire, să învățăm să zburăm cu aripi de iubire, fiind Iubire!

Primul pas pentru a te reconecta la Iubire, pentru a-ți aminti adevărata ta natură, reaccesându-ți adevărata esență ar fi MEDITAȚIA. Meditează cât de des poți. E simplu: închide ochii și adu-ți pacea în minte și în suflet. Dă-ți voie să asculți liniștea! Fă-o peste tot în viața de zi cu zi: fă-o la duș, fă-o în timp ce pregătești micul dejun, fă-o stand la coadă la cumpărături, fă-o stând la semafor, fă-o punându-ți carburant în rezervorul mașinii, fă-o în timpul serviciului închizându-ți ochii pentru câteva minute. Chiar dacă nu va fi o meditație de maestru, va fi o aducere a păcii în interiorul tău.

OBSERVĂ FĂRĂ SĂ CRITICI – pe tine sau pe ceilalți! Pur și simplu să îi VEDEM pe ceilalți, să ne vedem pe noi așa cum suntem, fără să avem obiecții vis-a-vis de felul în care arătăm sau felul în care ne comportăm. Respectă-i pe ceilalți și respectă-te pe tine, renunțând la critici și acceptând Ceea Ce Este așa cum este. Critica nu te face decât să negi părți din tine, fie că le respingi la ceilalți (la partener, de exemplu), fie că le respingi la tine. Iar acest aspect determină schimbarea ta în sens negativ! Noi suntem într-o continuă schimbare! Așa că ai grijă cu ce îți hrănești mintea, pentru că aceea vei deveni! Acceptă că totul este o Creație Divină care se merită admirată și nu criticată!

IARTĂ! Chiar dacă până la urmă Totul E Perfect Așa Cum E, uneori mintea noastră are nevoie să judece și să acuze, să învinovățească. Dă-ți voie să ierți! Și începe prin a TE ierta pe TINE! Ce-a fost a fost! Ai făcut tot ce ți-a stat ție în putință, cu înțelegerea, cunoașterea și informațiile pe care le dețineai la momentul respectiv! Alegerile pe care le-ai făcut la un moment dat nu definesc ceea ce ești astăzi. Te-au ajutat să ajungi în acest punct, dar nu te definesc! TU NU EȘTI TRECUTUL TĂU! Astăzi esti o cu totul altă persoană! Odată ce vei practica Iertarea în viața ta, vei avea capacitatea să o practici și în rest.

RENUNȚĂ LA PESIMISM! Nu e dracul atât de negru pe cum pare! Încetează să-ți mai hrănești mintea cu imagini sau situații înfiorătoare, care să te sperie sau chiar să te terorizeze. Nicio problemă dusă la extrem nu există cu adevărat în acea clipa. Există doar IDEEA ta că ea ar putea exista și forma pe care tu i-o creezi mental. Problema de fapt nu există! Și nu te judeca pentru faptul că obișnuiești să dramatizezi! Treptat această gândire se poate schimba. Începe prin a găsi și a contempla imagini care să-ți facă plăcere și atribuie-le de fiecare dată situației în care crezi că te afli.

ROAGĂ-TE. Este o vorba care mie îmi place tare mult: “Pune-ți o dorință și apoi roagă-te ȚIE să ți se împlinească!”. Cam așa stă treaba. Noi suntem responsabili cu împlinirea propriilor dorințe. Fie că te rogi lui Dumnezeu, Universului sau unei orice alte Forțe Superioare, de fapt Te rogi ȚIE. Orice crezi că e, e valabil pentru tine! Ce crezi e ce creezi! Rugăciunea înseamnă speranță. Deci roagă-te, ca să îți amintești cât ești de “complet”. Ai putea chiar să îți faci Rugăciunea să fie expresia Recunoștinței pentru tot ce ai deja!

AJUTĂ-TE. Atunci cand simți că ești într-un impas, nu renunța la “luptă”. Ajută-te să ieși dintr-o situație deprimantă sau tristă. Daca nu poți de unul/una singur(ă), apelează la ajutorul partenerului sau prietenilor apropiați ție. Dar nu renunța la tine! Ajută-te să treci peste orice “obstacol” care apare în calea fericirii tale. Dă-ți voie să răzbești, dă-ți voie să ieși la suprafață. Nu te îneca singur(ă) atât de aproape de mal. Și mai ales, nu o face conștient. Primește ajutorul care vine spre tine.

ACCEPTĂ-TE, cu bune și cu rele. Acceptă-ți și gândurile negative, recunoaște-le și lasă-le să-ți transmită mesajul pe care îl au de transmis. Treptat le vei putea schimba, exersând gândirea pozitivă. Dar până atunci, nu nega nimic din tine. Acceptă-ți toate părțile, căci sunt ale tale. Și orice lucru care nu-ți place, poate fi vindecat și schimbat. Dar pentru asta trebuie mai întâi recunoscut și acceptat. Conștientizează că acestea au fost create pentru a suplini niște nevoi nesatisfăcute. Acum ai inceput să găsești modalități pozitive prin care să îți satisfaci orice nevoie. Eliberează-te, așadar, de vechile șabloane și îmbrățișează noile metode!

AI GRIJĂ DE CORPUL TĂU! Corpul tău este TEMPLUL sufletului tău. Ai de trăit în el o viață întreagă! Fii atent(ă) la nevoile lui. Ai grijă cu ce îl hrănești, ce exerciții îl pui să facă, ce îngrijire îi oferi. Învață despre nutriție, caută un sport care să ți se potrivească, du-te la masaje, fă-te cu cremă în fiecare seară mângâindu-te. Iubește-ți corpul – la propriu! Ai grijă de corpul tău și el va avea grijă de tine.

VORBEȘTE CU TINE. De fiecare dată când te uiți în oglindă, privește-te în ochi. Spune-ți cât ești de minunat(ă). Spune-ți că te ierți, că te iubești, că te accepți exact așa cum ești. Uitându-te în ochii tăi, îți accesezi direct subconștientul…care te va crede. În timp vei începe să te comporți ca atare și asta se va reflecta în mediu. Te vei simți mai iubită, mai apreciată, te vei simți acceptată de cei din jur. Dar, de fapt, vor fi propriile tale acțiuni reflectate.

RÂDE CÂT DE MULT POȚI! Nu ai nevoie de un motiv. Pur și simplu, fă-o! Dacă nu poți să râzi, măcar zâmbește. Lasă-ți capul pe spate și zâmbește. Despre râs se spune că tratează multe boli, dar ceva la care se pricepe de minune este să te facă să te simți FERICITĂ. Amintește-ți lucruri drăguțe din viața ta care te-au făcut să râzi sau vizionează filmulețe amuzante. Hrănește-ți spiritul cu voie bună! Bucură-te de viață, că doar de asta o ai. Râde până și în fața grijilor, căci acestea se vor face mici și vor fugi. Râde în fața fiecărei întâmplări. Poți alege ca viața ta să fie o comedie romantică, nu o dramă sau un film horror. Doar râde!

Și acum…începe să te IUBEȘTI! Ai toate motivele s-o faci! IUBEȘTE-TE! Nu aștepta până îți trece supărarea sau până slăbești sau până te faci bine sau până întâlnești pe cineva.. Începe să te iubești ACUM! Și fă-o cu adevărat! Meriți!

Pentru a ne putea vindeca Viata si pentru a ne putea bucura de toate darurile sale, SINGURUL lucru de care avem nevoie este IUBIREA. Si e firesc ca aceasta sa vina din interior. Dar cum se ajunge la aceasta IUBIRE DE SINE? Cum o gasim? Cum o manifestam? Ce pasi avem de urmat pentru a o simti pe deplin si pentru a o exprima? Cat de frumos si fascinant ar fi sa ne regasim in Iubire, sa invatam sa zburam cu aripi de iubire, fiind Iubire!

Fragment din cartea Ghidul Relației de Cuplu.

 

Image

Primul pas pentru a te reconecta la Iubire, pentru a-ti aminti adevarata ta natura, reaccesandu-ti adevarata esenta ar fi MEDITATIA. Mediteaza cat de des poti. E simplu: inchide ochii si adu-ti pacea in minte si in suflet. Da-ti voie sa asculti linistea! Fa-o peste tot in viata de zi cu zi: fa-o la dus, fa-o in timp ce pregatesti micul dejun, fa-o stand la coada la cumparaturi, fa-o stand la semafor, fa-o punandu-ti carburant in rezervorul masinii, fa-o in timpul serviciului inchizandu-ti ochii pentru cateva minute. Chiar daca nu va fi o meditatie de maestru, va fi o aducere a pacii in interiorul tau.

OBSERVA FARA SA CRITICI – pe tine sau pe ceialti! Pur si simplu sa ii VEDEM pe ceilalti, sa ne vedem pe noi asa cum suntem, fara sa avem obiectii vis-a-vis de felul in care aratam sau felul in care ne comportam. Respecta-i pe ceilalti si respecta-te pe tine, renuntand la critici si acceptand Ceea Ce Este asa cum este. Critica nu te face decat sa negi parti din tine, fie ca le respingi la ceilalti, fie ca le respingi la tine. Iar acest aspet determina schimbarea ta in sens negativ! Noi suntem intr-o continua schimbare! Asa ca ai grija cu ce iti hranesti mintea, pentru ca aceea vei deveni! Accepta ca totul este o Creatie Divina care merita admirata si nu criticata!

IARTA! Chiar daca pana la urma Totul E Perfect Asa Cum E, uneori mintea noastra are nevoie sa judece si sa acuze, sa invinovateasca. Da-ti voie sa ierti! Si incepe prin a TE ierta pe TINE! Ce-a fost a fost! Ai facut tot ce ti-a stat tie in putinta, cu intelegerea, cunoasterea si informatiile pe care le detineai la momentul respectiv! Alegerile pe care le-ai facut la un moment dat nu definesc ceea ce esti astazi. Te-au ajutat sa ajungi in acest punct, dar nu te definesc! TU NU ESTI TRECUTUL TAU! Astazi esti o cu totul alta persoana! Odata ce vei practica Iertarea in viata ta, vei avea capacitatea sa o practici si in rest.

RENUNTA LA PESIMISM! Nu e dracul atat de negru cum pare! Inceteaza sa-ti mai hranesti mintea cu imagini sau situatii infioratoare, care sa te sperie sau chiar sa te terorizeze. Nicio problema dusa la extrem nu exista cu adevarat in acea clipa. Exista doar IDEEA ta ca ea ar putea exista si forma pe care tu i-o creezi mental. Problema de fapt nu exista! Si nu te judeca pentru faptul ca obisnuiesti sa dramatizezi! Treptat aceasta gandire se poate schimba. Incepe prin a gasi si a contempla imagini care sa-ti faca placere si atribuie-le de fiecare data situatiei in care crezi ca te afli.

Image

ROAGA-TE. Este o vorba care mie imi place tare mult: “Pune-ti o dorinta si apoi roaga-te TIE sa ti se-mplineasca!”. Cam asa sta treaba. Noi suntem responsabili cu implinirea propriilor dorinte. Fie ca te rogi lui Dumnezeu, Universului sau unei orice alte Forte Superioare, de fapt Te rogi TIE. Orice crezi ca e, e valabil pentru tine! Ce crezi e ce creezi! Rugaciunea inseamna speranta. Deci roaga-te, ca sa iti amintesti cat esti de “complet”. Ai putea chiar sa iti faci Rugaciunea sa fie expresia Recunostiintei pentru tot ce ai deja!

AJUTA-TE. Atunci cand simti ca esti intr-un impas, nu renunta la “lupta”. Ajuta-te sa iesi dintr-o situatie deprimanta sau trista. Daca nu poti de una singura, apeleaza la ajutorul prietenilor apropiati tie sau la cei din familie. Dar nu renunta la tine! Ajuta-te sa treci peste orice “obstacol” care apare in calea fericirii tale. Da-ti voie sa razbesti, da-ti voie sa iesi la suprafata. Nu te ineca de una singura. Si mai ales, nu o face constient. Primeste ajutorul care vine spre tine.

ACCEPTA-TE, cu bune si cu rele. Accepta-ti si gandurile negative, recunoaste-le si lasa-le sa-ti transmita mesajul pe care il au de transmis. Treptat le vei putea schimba, exersand gandirea pozitiva. Dar pana atunci, nu nega nimic din tine. Accepta-ti toate partile, caci sunt ale tale. Si orice lucru care nu-ti place, poate fi vindecat si schimba. Dar pentru asta trebuie mai intai recunoscut si acceptat. Constientizeaza ca acestea au fost create pentru a suplini niste nevoi (nesatisfacute). Acum ai inceput sa gasesti modalitati pozitive prin care sa iti satisfaci orice nevoie. Elibereaza-te, asadar, de vechile sabloane si imbratiseaza noile metode!

Image

AI GRIJA DE CORPUL TAU! Corpul tau este TEMPLUL sufletului tau. Ai de trait in el o viata intreaga! Fii atenta la nevoile lui. Ai grija cu ce il hranesti, ce exercitii il pui sa faca, ce ingrijire ii oferi. Invata despre nutritie, cauta un sport care sa ti se potriveasca, du-te la masaje, fa-te cu crema in fiecare seara mangaindu-te. Iubeste-ti corpul – la propriu! Ai grija de corpul tau si el va avea grija de tine.

VORBESTE CU TINE. De fiecare data cand te uiti in oglinda, priveste-te in ochi. Spune-ti cat esti de minunata. Spune-ti ca te ierti, ca te iubesti, ca te accepti asa cum esti. Uitandu-te in ochii tai, iti accesezi direct subconstientul…care te va crede. In timp vei incepe sa te comporti ca atare si asta se va reflecta in mediu. Te vei simti mai iubita, mai apreciata, te vei simti acceptata de cei din jur. Dar, de fapt, vor fi propriile tale actiuni reflectate.

RADE CAT DE MULT POTI! Nu ai nevoie de un motiv. Pur si simplu, fa-o! Daca nu poti sa razi, macar zambeste. Lasa-ti capul pe spate si zambeste. Despre ras se spune ca trateaza multe boli, dar ceva la care se pricepe de minune este sa te faca sa te simti FERICITA. Aminteste-ti lucruri dragute din viata ta care te-au facut sa razi sau vizioneaza filmulete amuzante. Hraneste-ti spiritul cu voie buna! Bucura-te de viata, ca doar de asta o ai. Rade pana si in fata grijilor, caci acestea se vor face mici si vor fugi. Rade in fata fiecarei intamplari. Poti alege ca viata ta sa fie o comedie romantica, nu o drama sau un film horror. Doar rade!

Si acum…incepe sa te IUBESTI! Ai toate motivele s-o faci! IUBESTE-TE! Nu astepta pana iti trece supararea sau pana slabesti sau pana te faci bine sau pana intalnesti pe cineva.. Incepe sa te iubesti ACUM! Si fa-o cu adevarat! Meriti!

3 thoughts on “Vindecarea prin IUBIRE…de sine

  1. Pingback: Imaginea de sine – un criteriu al (dis)funcționalității relației | Jurnal de cuplu

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.