Retreat pentru CUPLURI – iulie 2024

Când doi oameni aleg să fie împreună nu sunt întotdeauna perfect conștienți de alegerea pe care o fac. De cele mai multe ori suntem tentați să alegem potențialul celui din fața noastră, nu omul care este el în acest moment. La începutul unei relații noi nu ne cunoaștem, de fapt, partenerul. Recunoaștem câteva lucruri familiare, cu care suntem obișnuiți din experiența proprie, dar sunt multe alte goluri ce presupun ecuații necunoscute. Mecanismul firesc al minții noastre este acela de a umple aceste goluri cu aspecte cunoscute nouă, pentru a ne auto-crea un sentiment de siguranță în interacțiunea cu această persoană necunoscută. Dacă mintea noastră nu ar avea acest mecanism, probabil că nici nu ar mai exista relații. Doar că există și un element care intervine chiar de la începutul relației și care ne va da bătăi de cap pe parcursul întregii relații, dacă nu suntem atenți în acest sens: este vorba despre proiecție. Pentru că am adăugat informații personale la profilul partenerului nostru, practic i-am creat o anume imagine în mintea noastră. Iar această imagine pe care ne-am creat-o în mintea noastră cu privire la partener tinde să ne creeze așteptări adesea irealiste de la el. În timp, atunci când partenerul nu acționează conform imaginii din mintea noastră, ne simțim dezamăgiți sau chiar trădați. Și iată cum apar conflictele în cuplu.

Există cupluri care reușesc să depășească aceste conflicte într-un mod echilibrat și armonios și există cupluri care amplifică aceste conflicte, rămânând într-o luptă continuă sau rupând relația. Diferența dintre acestea constă în disponibilitatea fiecăruia dintre parteneri de a se implica în (re)construirea unei relații mature, sănătoase. Doar un adult are capacitatea de a-și asuma propria responsabilitate și munca în direcția armonizării vieții personale.

Apoi fiecare cuplu are o poveste. Atunci când partenerii se întâlnesc are loc o coliziune între două universuri, două istorii de viață se unesc, întorcând o nouă pagină împreună. În unele cazuri, culturile celor doi parteneri sunt atât de diferite, încât singurul punct comun de interacțiune rămâne cocktailul de endorfine de la nivelul creierului. Întâlnirile pot fi întâmplătoare, construcția unei relații, însă, nu.

Povestea unui cuplu este creată de felul în care cei doi parteneri au interpretat evenimentele și experiențele prin care cuplul lor a trecut. Nu de puține ori se întâmplă ca povestea unuia să nu corespundă cu povestea celuilalt, deoarece filtrele de percepție ale celor doi sunt diferite. Intervine subiectivitatea, iar aceasta se raportează la experiența individuală de viață. Din nou este necesară maturitatea de a privi orice situație cu conștiința faptului că ceea ce se vede este doar percepția proprie, nu adevărul suprem.

În cabinet se întâmplă de multe ori ca terapeutul să joace rolul unui translator sau al unui mediator între două părți, pentru a le ajuta pe acestea să ajungă la o viziune comună asupra unei situații. Un cuplu este o chipă. Iar în munca în echipă, lupta încetează. Partenerii nu se mai luptă unul împotriva celuilalt, ci înțeleg că diferențele dintre ei contribuie la dezvoltarea cuplului lor.

Asemenea circumstanțe nu pot fi depășite dacă nu există un cadru în care ambii parteneri să se simtă în siguranță. Noi creăm mereu acest cadru în cabinetele noastre, dar consilierea de cuplu poate dura luni sau chiar ani. O modalitate mai eficientă de a obține rezultate semnificative într-un timp mai scurt o reprezintă programele intensive care cuprind activități condensate. Formula optimă pe care am găsit-o rezidă în taberele destinate cuplurilor, care pun bazele creării acestui cadru de siguranță și, implicit, construirii unei relații fericite. Nu contează dacă partenerii sunt împreună de două luni sau de douăzeci de ani. Instrumentele din cadrul acestor tabere sunt potrivite pentru cupluri, indiferent de etapa în care se află relația lor. Dovadă stau feedback-urile primite în taberele anterioare.

În perioada 15-21 iulie 2024 organizăm o nouă tabără destinată comunicării și reconectării în cuplu. Pentru că zona în care organizăm tabăra se află pe malul unui lac, iar cabana are jacuzzi și piscină, cuplurile care ne însoțesc se vor putea relaxa și răsfăța. Vom îmbina plăcutul cu utilul.

Pe lângă relaxare, veți avea parte și de workshop-uri și exerciții destinate lucrului în cuplu:

👉 Veți învăța să comunicați mai eficient.

👉 Veți (re)crea conexiunea dintre voi.

👉 Veți descoperi lucruri noi despre voi înșivă și despre partener.

👉 Vă veți identifica și înțelege nevoile și veți învăța să vi le exprimați într-un mod asertiv, reușind astfel să vă faceți auziți.

👉 Veți rescrie povestea relației voastre și veți integra în mod conștient toate darurile pe care relația vi le aduce.

👉 Veți putea să vă înțelegeți mai bine partenerul și să începeți să vă raportați într-un mod nou la el.

👉 Veți identifica acele convingeri care vă împiedică să aveți relația pe care ați visat-o.

👉 Vă veți identifica valorile și limbajul propriu de iubire.

👉 Veți da un sens nou relației voastre de cuplu și veți pleca mai bogați decât ați venit.

Costul de 800 de euro/ persoană include cazarea, 3 mese pe zi, workshop-urile și materialele.

Locația va fi anunțată persoanelor înscrise.

📝 Înscrierea se face trimițând un mail pe adresa jurnaldecuplu@gmail.com sau trimițând un mesaj pe WhatsApp pe numărul 0743869818. Cu persoanele care nu au mai participat la tabere sau evenimente de-ale noastre vom stabili un interviu pentru a ne cunoaște.

Vă așteptăm cu drag!

LOCURI LIMITATE!!!


Detalii și înscriere:

💌 jurnaldecuplu@gmail.com

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.