Puterea din vulnerabilitatea masculină

Am asistat în ultimii ani la o transformare a felului în care este privită masculinitatea sănătoasă. Tot mai mulți bărbați încep să-și deschidă inima către a simți, către a SE simți. Sentimentele sunt o parte firească a existenței umane, iar gama de trăiri a bărbaților s-a îmbogățit prin faptul că și-au permis să devină vulnerabili. Când vorbim despre vulnerabilitate nu ne referim la slăbiciune, la lașitate sau la plâns de milă, ci la capacitatea de a-și identifica propria suferință fără a se scufunda în ea, la capacitatea de a-și manifesta bucuria, iubirea, tandrețea, la curajul de a-și deschide inima fără a se simți umiliți, la puterea de a-și recunoaște limitele și a le depăși cu conștiență când e nevoie, la echilibrul interior, la ambiția provenită din maturitate, la alegerile făcute din înțelepciune, la răbdarea față de sine și față de ceilalți.

În relații, vulnerabilitatea masculină contribuie la armonizare, bunăstare, înțelegere. Bărbatul și femeia cresc împreună, se susțin reciproc în evoluția personală, au încredere unul în altul, nu sunt în concurență, ci colaborează.

Puțini bărbați sunt cei care pot cu adevărat să conțină o femeie, cu toate trăirile și manifestările ei. Mulți se sperie de la bun început. O femeie îndrăgostită se abandonează total, merge până în profunzimile ființei ei, de unde se întoarce cu o dragoste copleșitoare, cu care îl învăluie pe cel de care s-a îndrăgostit. Doar un bărbat cu o masculinitate puternică, asumată, integră și verticală poate crea spațiu pentru energia vulcanică pe care o emană o femeie în momentele ei de intensitate emoțională.

Apoi, pe parcursul relației, vin acele momente în care femeia își trăiește durerea cu intensitate. Dacă nu i-a putut conține bucuria, cu atât mai puțin îi va putea îmbrățișa durerea. Din nou, doar acel bărbat care și-a recunoscut și îmbrățișat propria durere, nefugind de propriile sale lacrimi, acela care, asumându-și vulnerabilitatea fără să se considere slab, poate cuprinde în sufletul său sufletul iubitei sale cu toată suferința și profunzimea de care este în stare o femeie.

În curajul ei de a coborî în cele mai întunecate cotloane ale vulnerabilității sale, femeia nu poate fi însoțită de un bărbat insensibil, nici de un bărbat ce are doar o minte puternică fără să aibă un suflet puternic. Pentru că mintea își are limitele ei, pe când spiritul se întinde dincolo de orice blocaje, convingeri sau limitări, fapt care îi va permite bărbatului să înțeleagă cu adevărat profunzimea iubitei sale, precum și nevoia acesteia de a se abandona misterului vieții. Și o va însoți integru, stabil și demn pe toate căile vieții, fără teama că trăirile ei sunt prea intense sau nepotrivite.

În căutările ei o femeie nu poate avea alături un bărbat temător sau dezinteresat. Curiozitatea cu care femeia explorează secretele Universului, misterul conștiinței sau legătura ei cu mama Natură nu poate fi înțeleasă decât de un bărbat inteligent, curios, conștient de propria lui apartenență la Univers, care își cultivă propria conexiune cu Natura. Doar având alături un bărbat care, din lumea lui interioară, îi poate crea spațiul de siguranță, ea poate explora, poate crea și se poate conecta cu sinele ei superior, descoperindu-se, totodată, pe sine.

Așadar, să onorăm vulnerabilitatea partenerilor noștri, pentru că în ea se regăsește puterea sănătoasă și toate darurile care provin din ea sunt indispensabile armoniei și fericirii în cuplu.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.