Asociația de Psihoterapie Experiențială și Hipnoterapie (APEH), în colaborare cu psiholog Cristina Zamfir (Marcu), organizează un ”Program de Dezvoltare Personală și Formare în Psihoterapie Experiențială și Hipnoterapie”.
Programul este adresat studenților de la psihologie, medicină, teologie și asistență socială, medici și psihologi dar și oricăror alte persoane care doresc să facă dezvoltare personală, să se cunoască, să-și amplifice potențialul intelectual, să aibă succes în afaceri și relațiile interpersonale, să fie atrăgătoare, de succes, să se poată mișca cu ușurință în orice domeniu de activitate.
Asociația de Psihoterapie Experiențială și Hipnoterapie (APEH), acreditată de Colegiul Psihologilor din România, înscrisă în Registrul Furnizorilor de Formare Profesională, partea a II a cu nr. RF-II-B-78 – oferă dublă competență în profesia de PSIHOTERAPEUT – psihoterapie experiențială și hipnoză.
Programul se desfășoară între 2 si 3 ani jumătate, în funcție de frecvența întâlnirii stabilită de grup: o dată pe lună / o dată la 2-3 luni. (http://www.copsi.ro/precizari-juridice-comunicate/dispozi-ie-pentru-aprobarea-condi-iilor-minime-generale-privind-formarea-profesional-in-specialit-ile-psihologie-clinic-consiliere-psihologic-i-psihoterapie-pentru-treapta-de-specializare-psiholog-practicant-mo)
Programul conține 3 stadii care trebuiesc finalizate pentru obținerea dreptului de liberă practică din partea Colegiului Psihologilor din România:
S1 – Analiza didactică experiențială (psihoterapie experiențială și hipnoterapie – dezvoltare personală) – 150 ore. Pretul unui modul este de 120 de euro (sau echivalentul în lei).
S2 – Formare și abilitare (în experiențială și hipnoză) – 500 ore. Pretul unui modul este de 140 de euro (sau echivalentul în lei).
S3 – Supervizare – 150 ore. Pretul unui modul este de 140 de euro (sau echivalentul în lei).
Un modul, pentru fiecare stadiu, înseamnă 20 de ore și se desfășoară o dată pe lună, în 2 zile consecutive – sâmbătă și duminică
Pentru fiecare modul din toate cele 3 stadii în preț este inclus: cursul, deplasarea formatorilor, masa, cazarea lor, coffee break-ul participanților și locația defășurării cursului.
Formator: Conf. Univ. Dr. VASILE (BEBE) MIHĂESCU MD – membru în Consiliul Director al Colegiului Psihologilor din România, Vicepreședinte – Comisia de Psihologie clinică și Psihoterapie. VASILE MIHĂESCU este psihoterapeut principal, formator-supervizor în psihoterapie experiențială și hipnoterapie, formator-supervizor în psihoterapie transpersonală, formator-supervizor în psihoterapie experiențială, formator – supervizor în psihologie clinică și terapii scurte, psihoterapeut principal în psihoterapie ericksoniană, psiholog clinician principal, medic, conf.univ.dr. la Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr.T.Popa” Iași unde predă cursuri de Psihologie Medicală, Psihoterapie, Psihosexologie.
Formator: Dr. Aurora Frunză, profesor Universitatea de Medicină București, psihoterapeut principal, formator- supervizor în psihoterapie cognitiv-comportamentală, formator-supervizor în psihoterapie experiențială și hipnoterapie.
Formator: Lect. Univ. Dr. Elena Anghel, profesor Universitatea Titu Maiorescu București, formator-supervizor în psihoterapie experiențială și hipnoterapie, psiholog principal în specialitatea Psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională.
Certificatul eliberat de APEH este recunoscut de COPSI, care vă eliberează dreptul de liberă practică.
În momentul în care se parcurg 650 de ore inclusiv dezvoltarea personală, cursantul obține din partea APEH certificatul de psihoterapeut în supervizare pe baza căruia Colegiul Psihologilor din România îi conferă certificatul de psihoterapeut în supervizare cu drept de liberă practică și parafa cu indicatorul respectiv. În final, după 50 de ore de supervizare, obține certificat de psihoterapeut în regim autonom conform normelor Colegiului.
Formarea, conform normelor europene, trebuie să întrunească 800 de ore. Certificatele primite din partea APEH sunt recunoscute de către Colegiul Psihologilor din România și pe baza acestora CPR eliberează Atestatele de liberă practică. Aceste atestate pot avea un duplicat într-o limbă de circulație internațională, eliberat de CPR, care permite practicarea psihoterapiei în oricare țară din UE, ca urmare a faptului că suntem afiliați EFPA.
Din motive organizatorice, înscrierea se ia în calcul doar după achitarea unui avans – suma de 200 de lei, din costul primului modul, în contul APEH: RO49BTRL04101205W32873XX, banca Transilvania.
Dacă dorești să fii ținut la curent cu data începerii acestui program în Cluj, dar și cu detaliile referitoare la celelalte locații din țară în care se va mai ține, te rog să completezi formularul de mai jos.