Dacă vrei să schimbi lumea, iubește un bărbat…

cadouri_pentru_cuplu_modern

“Dacă vrei să schimbi lumea, iubește un bărbat, dar iubește-l cu adevărat! Alege unul al cărui suflet îl cheamă pe al tău, care te vede. Acceptă-i mâna și ghidează-l ușor către sângele ce îți inundă inima, acolo unde iți poate simți căldura care îl învăluie, acolo unde se poate odihni, acolo unde focul tău îi va mistui povara grea. Privește în ochii lui, privește în profunzime și vezi ce sălășluiește acolo, adormit, treaz sau timid… Privește în ochii lui și vezi acolo părinții și bunicii lui și toate războaiele și nebunia ce au luptat-o spiritele lor într-un ținut îndepărtat, într-un timp îndepărtat. Privește către durerile lor și luptele și frământările și vina; fără să judeci. Și dă-le drumul, lasă-le să plece. Simte aceasta ancestrală povară și fii conștientă de refugiul, de siguranța pe care o caută în tine. Lasă-l să se topească în privirea ta și fii conștientă că nu trebuie să oglindești acea furie pentru că tu ai un pântec, o dulce, adâncă poartă către tărâmul care spală și vindecă vechile răni.

Dacă vrei să schimbi lumea, iubește un bărbat, dar iubește-l cu adevărat! Așează-te înaintea lui, în plenitudinea feminității tale, în suflarea vulnerabilității tale, în joaca inocentă a copilului, în adâncimea morții… O invitație înfloritoare, ce răsare ușor, permițându-i să fie puternic ca bărbat, să înainteze către tine… să înoate în pântecul Pământului, într-o cunoaștere tăcută, împreună. Și atunci când se va retrage…, pentru că o va face…, va fugi înspăimântat în grota lui… adună-ți bunicile lângă tine și înconjoară-te cu înțelepciunea lor. Ascultă-le șoaptele ușoare și calmează-ți feciorelnica inimă speriată îndemnându-te să rămâi calmă, să aștepți răbdătoare întoarcerea lui… Așează-te și cântă la ușa lui, un cântec al aducerii aminte, care îl va mângâia, încă o dată.

Dacă vrei să schimbi lumea, iubește un bărbat, iubește-l cu adevărat! Nu ademeni să iasă afară băiețelul dinăuntrul lui, cu seducție și păcăleli; doar ca să îl atragi în capcană… într-o pânză a distrugerii, într-un loc plin de haos și ură, mai îngrozitor decât orice război purtat de frații lui. Aceasta nu este feminitate, este răzbunare. Aceasta este otrava nenumăratelor abuzuri ce au avut loc de-a lungul anilor, violul lumii noastre. Și asta nu aduce nici o putere femeii, o reduce… pe măsura ce ea îl castrează! Și ne ucide pe toți! Și chiar dacă mama lui l-a purtat în brațe sau nu a făcut-o, arată-i acum adevărata mama – îmbrățișează-l și ghidează-l în grația ta, în profunzimea ființei tale, în căldura mocnită a miezului Pământului. Nu îl pedepsi pentru rănile lui despre care crezi că nu se potrivesc nevoilor și criteriilor tale. Plângi pentru el râuri dulci. Lasă rănile să sângereze când te întorci acasă.

Dacă vrei să schimbi lumea, iubește un bărbat, iubește-l cu adevărat! Iubește-l îndeajuns încât sa i te arăți goală și liberă. Iubește-l îndeajuns încât să îți deschizi corpul și sufletul către ciclul nașterii și al morții ți mulțumește-i pentru oportunitate. În timp ce dansați împreună printre vânturi turbate și păduri tăcute, fii destul de curajoasă încât să fii fragilă și permite-i să soarbă din moile și îmbătătoarele petale ale ființei tale. Permite-i să știe că te poate îmbrățișa, apără și proteja. Aruncă-te în brațele lui și ai încredere că te va prinde chiar dacă ai fost scăpată de o mie de ori înainte! Învață-l cum să renunțe la el, renunțând tu la tine, și uniți-vă într-un dulce nimic al inimii acestei lumi.

Dacă vrei să schimbi lumea, iubește un bărbat, iubește-l cu adevărat! Încurajează-l, hrănește-l, permite-i să fie, ascultă-l, îmbrățișează-l, vindecă-l. Și tu, în schimb, vei fi hrănită, susținută și protejată de brațe puternice și gânduri limpezi și de săgeți precise. Pentru că el poate, dacă tu îi permiți, să fie tot ce ai visat!

Dacă vrei să iubești un bărbat, iubește-te pe tine însăți, iubește-ți tatăl, iubește-ți fratele și fiul, iubește-ți foștii parteneri, de la primul băiat pe care l-ai sărutat până la ultimul pentru care ai plâns. Mulțumește pentru daruri, pentru revelația din această întâlnire aceluia care stă în fața ta și regăsește-l în sămânța a tot ce este nou sub soare; sămânță pe care o poți hrăni și ajuta să crească ca plantă, pentru a crește o lume nouă, împreună.”

Lisa Citore

One thought on “Dacă vrei să schimbi lumea, iubește un bărbat…

  1. “Pentru că el poate, dacă tu îi permiți, să fie tot ce ai visat!” – Fraza asta aproape m-a facut sa plang la cat de adevarata poate fi!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.