”It’s not about the nail!”

Diferența majoră între bărbați și femei din punct de vedere al modului de funcționare în cuplu:

– EA își dorește intimitatea relației în care să poată spune ce simte, fără să fie judecată sau să i se dea sfaturi, fără a încerca cineva să o “repare” sau să îi rezolve problemele;
– EL este axat pe rezolvarea problemelor – pentru asta e construit, să găsească soluții pentru ca ea să nu mai sufere și să fie fericită.

Acest videoclip, pe cât este de comic, pe atât este de adevărat. Multe cupluri ajung la conflict tocmai datorită acestei diferențe de funcționare a celor doi.

Nu suntem la fel, asta-i clar. Și ce bine că nu suntem la fel! Vă dați seama ce lipsită de frumusețe și diversitate ar fi viața în cuplu dacă nu ar exista jocul acesta al polarităților?

Tot ce trebuie să învățăm este să îl respectăm pe partener exact așa cum este și să ne bucurăm de el tocmai atunci când nu îl putem înțelege. Când face ceva ieșit din comun și ne surprinde, ne dă peste cap sistemul de referință.

Secretul constă în asumarea diferențelor și acceptarea acestora fără a-l învinui pe celălalt că nu este CA NOI. Nu este nimic greșit în a fi altfel, e chiar binevenit.

Într-un cuplu conștient diferențele sunt nu doar acceptate, ci chiar sărbătorite, deoarece ele sunt o sursă neîncetată de motive de iubire, ele sunt acel “ceva nou” de care fiecare cuplu are nevoie pentru evitarea monotoniei și a plictiselii.

Așa că, bucurați-vă de fiecare moment în care nu vă înțelegeți partenerul, iubiți-l pentru tot ceea ce el este și nu sunteți voi pentru că aduce cuplului ceea ce voi nu puteți. Multă iubire vă doresc!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.