Crearea unui spațiu sacru în cuplu

cute-couple-in-love-wallpaper-768x480

Există acele momente de conectare profundă între parteneri…când ambii sunt prezenți, dăruiți, contemplându-se unul pe celălalt… Orice ar fi în exteriorul spațiului sacru creat între ei este irelevant, în interior bucurându-se de IUBIREA totală, necondiționată, pură, acea iubire purificatoare, care are capacitatea de a vindeca cele mai profunde și dureroase răni.

De aici, din acest spațiu magic, se pot produce ”miracole”. Cupluri care nu puteau avea copii, primesc binecuvântarea Divinității, oameni care nu mai credeau în iubire încep să simtă și să trăiască iubirea la o intensitate peste cea la care o simt cei care cred în iubire, ura se topește, durerea trece, suferința dispare, rănile sângerânde se vindecă..

Dar pentru a putea crea un asemenea spațiu în cadrul cuplului tău, este important ca amândoi să vă doriți asta. Într-o relație de cuplu nu se face nimic cu forța și nici cu teama. Dacă doar unul dintre parteneri visează la o relație sănătoasă, conștientă și fericită, în timp ce celălalt stă confortabil în compromisul creat, în care apele par liniștite, făcându-se că nu vede și nu simte vulcanul din adâncuri care stă să erupă, atunci este imposibilă crearea acestei conexiuni sacre. Așadar, înainte de toate, ar fi bine să discutați deschis despre situația în care vă aflați, despre ce anume își dorește fiecare de la această relație, despre cum se simte fiecare în cadrul acestui cuplu, dacă vă doriți amândoi să schimbați ceva sau să vă îmbunătățiți relația.

Dacă atât tu, cât și partenerul tău vă doriți să treceți relația la un alt nivel, de la una fizică, emoțională și mentală la una cu adevărat spirituală, lucrurile stau mult mai simplu. Automat deschiderea de care veți da amândoi dovadă va fi una totală, care vă va permite să fiți prezenți într-o intimitate profundă, naturală, firească și reconfortantă.

Orice formă de (re)conectare începe prin a vă așeza amândoi într-o poziție confortabilă, față în față și a vă privi în ochi. Este important să acordați un timp cât mai lung acestui moment, deoarece dincolo de a vă privi ochi în ochi, veți începe să vă vedeți cu adevărat, să vă înțelegeți, să vă recunoașteți. Poate fi de-a dreptul stânjenitor pentru unii parteneri. S-ar putea ca acest exercițiu să vă scoată cu totul din zona voastră de confort și să vă treziți privind un ”străin”, pe care nu mai știți când, cum și unde l-ați cunoscut. Dar odată ce depășiți acest disconfort, în fața voastră vi se va revela esența omului de care v-ați îndrăgostit cândva…acea parte din el pe care poate n-ați cunoscut-o niciodată sau pe care poate ați uitat-o de-a lungul timpului.

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează acest exercițiu de (re)conectare, vă invit să vizionați filmulețul de mai jos:

După ce ați recreat conexiunea dintre voi, vă veți simți mult mai deschiși, mai intimi și disponibili unul pentru celălalt. Tocmai ați pus bazele spațiului magic. Ce urmează să aduceți aici depinde numai de voi. Puteți alege chiar acum, aici, în acest moment, să rămâneți în această stare de unitate, de contopire la nivel spiritual. Astfel doar energii de vibrație înaltă vor putea prinde rădăcini aici. Tot ce sădiți din această stare va da roadele cele mai de preț, atât pentru cuplul vostru, cât și pentru copiii voștri sau alți oameni din jur.

Fragment din cartea Ghidul Relației de Cuplu.