Asumă-TE!

Ne construim viața prin fiecare vis al nostru, prin fiecare dorință pusă de Anul Nou, prin fiecare speranță aprinsă a inimii noastre. Ne oferim, inconștient, momente și șanse…cărora apoi le întoarcem în mod conștient spatele. Ne croșetăm vise pe care le așezăm undeva sus, spunându-ne că sunt ”de neatins” și apoi le uităm acolo. Uităm că noi suntem cei care le-am recreat, uităm că visele sunt amintiri ale subconștientului care ne revelează adevărul, care ne arată calea, care ne definesc. Și ne lăsăm prinși în iluzia unei vieți inexistente, în farmecul unei vieți demult moarte.

Și undeva, înainte de a porni către Lumină, poate pe un pat cu saltea de puf dintr-o casă ruptă din reviste, ne întrebăm dacă ”am trăit”, dacă am făcut tot ce ținea de noi pe acest Pământ, dacă am oferit și dacă am luat tot ce se putea lua de la Viață. Și în acel moment ne amintim că acum mulți ani, cândva, în tinerețe, am avut un vis. Și ne amintim că am așezat acel vis într-o ramă pe un perete înalt și apoi l-am privit de jos, gândindu-ne cât e de sus și cât de greu e de ajuns. Și l-am lăsat acolo, alergând după resurse care să ne ajute să ne cumpărăm o scară. Dar de fiecare dată când ne apropiam de o scară, ne lăsam luați de val și de mulțime și duși în altă parte. Și îi ascultam pe ceilalți, cu visele lor…și îi credeam. Și ni se părea că visele lor sunt frumoase și ne-am decis să-i ajutăm în împlinirea lor. Apoi ei ne (răs)plăteau pentru asta. Și continuam să-i ajutăm.. Apoi, într-o zi, ei n-au mai avut nevoie de noi, căci își trăiau visul… Sau poate nu ne-am mai simțit noi confortabil să îi ajutăm. Și am ales alți oameni pe care să-i ajutăm să-și împlinească visul. Și totul devenea ciclic. Și totul părea că se repetă.. Și ori de câte ori am fi putut să ieșim din cerc, am ales să rămânem în zona de ”confort”, indiferent de  disconfortul pe care îl simțeam.

Viața noastră nu este un CD sau o casetă pe care să o poți pune de la început. Nu are un buton ”rewind” prin care să poți da timpul înapoi. Viața noastră îl are pe ACUM și este cel mai de preț buton pe care îl poate avea. Decizia de a apăsa ”play” îți aparține! Însă nu aștepta prea mult, deoarece se vor găsi alții să-ți pună viața în joc cu sau fără voia ta. Asumă-TE! Asumă-ți visul și pornește în îndeplinirea lui!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.