Înainte de a te căsători

marriage.p

Observ în jurul meu tot mai multe cupluri care se căsătoresc din motiv de ”obișnuință” sau că ”așa trebuie”. Văd cupluri care după câțiva ani buni de relație, fie toxică, fie lipsită de pasiune și conexiune, aleg să se căsătorească totuși. Unii se lasă sfătuiți de părinți sau de cei din jur care le spun că ”ar fi cazul”, alții o fac pentru că pur și simplu consideră că nu vor găsi ceva mai bun și că oricum nu mai au răbdare să caute și să cunoască pe altcineva. Motivele pentru care cuplurile aleg să se căsătorească sunt nenumărate și multe dintre ele au la bază mai degrabă ideea de căsătorie, decât simțirea.

Într-un articol publicat mai demult, am menționat niște întrebări pe care ar fi recomandat să ți le pui, pentru a afla dacă partenerul tău este ”the one”. Poate că înainte de a lua decizia de a spune DA, ar fi bine să te mai uiți o dată peste ele.

Dacă deciziile legate de relația ta sunt luate din Ego sau pentru că mama și tata te bat la cap sau deoarece prietenii te tot întreabă ”pe când nunta”, atunci este momentul să-ți dăruiești puțin timp cu tine însuți/însăți. E momentul să faci un pas în spate, să te detașezi și să vezi ce îți dorești cu adevărat de la viață și de la relația ta.

Știu că trăim într-o societate în care divorțul e în floare și se înfăptuiește mult mai ușor decât cununia, dar oare chiar merită risipa de timp și de energie pe care ai investi-o în nunta propriu-zisă și în primii doi-trei ani de căsnicie (sau nici atât)? Merită toată mascarada aia, pentru ca odată căsătoriți să realizați că nu vă potriviți deloc? Nu, mai bine, stați puțin fiecare și reflectați asupra deciziei de a vă petrece tot restul vieții cu acea persoană? Dacă faceți acest pas și dacă sunteți sinceri față de voi înșivă în răspunsurile voastre, veți obține niște rezultate care s-ar putea să vă salveze viața. Și nu exagerez deloc când spun asta! De ce? Pentru că atunci când îți dai voi să fii tu cu tine, să fii sincer față de tine și să recunoști ce îți dorești cu adevărat, devii conștient de importanța alegerilor pe care le faci. Și atunci începi să faci alegeri conștiente! Fie înțelegi că partenerul tău nu e cel pe care ți-l dorești de fapt…și atunci mai ai o șansă să ieși vie, nepătată și nevătămată din relația asta. Fie decizi că partenerul tău este exact ”the one”, este sufletul tău pereche…și atunci porniți împreună pe o cale de evoluție și vindecare, prin care să creșteți ÎMPREUNĂ. Indiferent de răspuns, actul de reflectare este foarte important.

De ce să hrănești o idealizare falsă, când ceva real te poate aștepta dincolo de zidul relației în care te afli acum? Dacă nu simți că îl iubești pe omul cu care ești acum, dacă nu îl respecți și nu îl apreciezi, dacă în loc să îi găsești calități, îi vezi doar defecte, dacă nu sunteți compatibili din punct de vedere mental, emoțional și fizic (la pat), dacă nu împărtășiți aceleași valori, dacă nu vă doriți lucruri relativ asemănătoare și nu aveți o viziune comună asupra imaginii relației voastre, atunci NU-ȚI LEGA VIAȚA de acesta. Dacă nu vă bucurați de o relație sănătoasă și fericită înainte de căsătorie, ea nicidecum nu se va schimba în bine după! Și dacă ai impresia că mai târziu un copil vă va salva relația, te afunzi și mai tare în mizerie și eșec. Pentru că aducând un copil în această relație și cu acest scop, nu faci decât să îl condamni la nefericire. El va duce mai departe moștenirea relației tale.

Și uite cum, spunând DA din Ego, teamă sau din grabă, îți programezi o viață plină de compromisuri, nemulțumiri, conflicte, suferință.. Decât să te înhami la așa ceva, mai bine acceptă-ți împăcat singurătatea, având convingerea că există cineva potrivit și pentru sufletul tău în viața aceasta. De asemenea, nu te grăbi să te arunci într-o relație numai pentru că ești singur și disperat să fii cu cineva. Vezi cum te poți pregăti pentru o relație și ce e bine să faci înainte de a intra într-una.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.