Importanța evoluției în cadrul relației de cuplu

10665805_885774481435059_380480225462476395_n

Relaţia de cuplu reprezintă spaţiul cel mai intim în care ne petrecem viaţa. Aici ies la suprafaţă toate rănile emoţionale pe care ni le-am creat în evoluţia noastră şi pe care refuzăm să ni le vindecăm nefiind constienţi de ele. Aici ies la iveală toate convingerile noastre, tiparele comportamentale, prejudecăţile şi programele cu care am crescut.

Relaţia de cuplu poate fi astfel cel mai bun context de vindecare şi evoluţie deoarece toate rănile noastre au fost create tot în cadrul unei relaţii, fie ea cu îngrijitorii noștri sau cu alți membri ai societăţii.

Pentru majoritatea oamenilor, după primii ani, relaţia de cuplu se transformă într-o chinuitoare experienţă, fără strălucire şi entuziasm. Numim o astfel de relaţie o relaţie inconştientă deoarece nu are nici un obiectiv în afară de trăitul în comun, nu are nici un scop evolutiv. O astfel de relaţie nu îşi îndeplineşte scopul, şi anume: fericirea celor doi îndrăgostiţi într-o relaţie simbiotică pe toate planurile: fizic, emoţional, afectiv, sexual, spiritual.

O relaţie inconştientă este extrem de distructivă, atât pentru membri ei care acumulează frustrări şi se opresc din evoluţia personală, cât şi pentru copiii care cresc în acest mediu. Aceştia vor asista la lupta frustrantă dintre părinţi, vor învăţa tipare comportamentale violente, obsesive, lipsite de onestitate. Într-un cuvânt, sistemul lor de valori va fi pervertit de imaginea unui cuplu pe care nu îl mai motivează dragostea şi armonia. Aceasta este moştenirea cea mai grea pe care aceşti părinţi o lasă copiilor.

Acesta este motivul principal pentru care relaţia trebuie să treacă graniţa, să devină o relaţie conştientă, în care cei doi pot să evolueze, pot să îşi vindece rănile emoţionale, pot să îşi accepte părţile mai puţin plăcute, fără să fie judecaţi şi condamnaţi. Pot trăi cele mai frumoase experienţe şi pot ajunge la a se bucura de faptul că trăiesc.

Anul acesta vom susține mai multe evenimente pe această temă, printre care și o tabără de vindecare în cuplu. Pentru a fi la curent cu toate evenimentele noastre, vă invităm să urmăriți și pagina noastră de Facebook.

Advertisement

5 thoughts on “Importanța evoluției în cadrul relației de cuplu

  1. Pingback: Este El/Ea THE ONE? | Jurnal de Cuplu

  2. Pingback: Relația de cuplu – de la DEPENDENȚĂ la IUBIRE | Jurnal de Cuplu

  3. Pingback: Înainte de a te căsători | Jurnal de Cuplu

  4. Pingback: Program de dezvoltare personală ”Vindecare în cuplu” – Cluj-Napoca | Jurnal de cuplu

  5. Pingback: Ce faci când relația de cuplu a ajuns într-un ”punct mort”? | Jurnal de cuplu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.