Îndrăgostește-te…de Ziua Îndrăgostiților!

balloon-balloons-blonde-dream-dress-fashion-favim-com-63585_large

Se apropie Ziua Îndrăgostiților! Anul trecut am fost întrebați de ce nu am postat un articol special pentru această ocazie. Anul acesta răspundem: pentru că noi sărbătorim Ziua Îndrăgostiților în fiecare zi! 

Dar totuși astăzi vom posta un articol dedicat acestei sărbători celebrate, se pare, în număr destul de mare. Însă nu vom vorbi despre îndrăgostiții dintr-un cuplu, ci despre ”îndrăgostitul individual”. Adică mai degrabă despre cum este să fii îndrăgostit și să-ți permiți să trăiești această stare chiar și nefiind într-o relație.

Suntem convinși că cel puțin o dată în viață ai experimentat starea de îndrăgostire. Ți-o amintești? Fluturașii aceia drăgălași care zburătăcesc prin stomac, picioarele moi, palmele arzând, obrajii roșii, pieptul expandat, de parcă inima ar urma să sară afară.. Permite-ți pentru câteva minute să îți amintești cum este și cum se simte să fii îndrăgostit.

Și pentru asta, în cele ce urmează vom face un exercițiu de prezență și creare a stării:

Închide ochii, respiră profund de câteva ori, rămânând centrat pe corpul tău. Observă cum ți se mișcă pieptul, abdomenul, la fiecare respirație. Relaxează-ți pe rând fiecare parte a corpului tău, găsind cea mai confortabilă poziție. Apoi dă-ți voie să te afunzi din confortul corpului tău în confortul lumii tale interioare. Mergi în tine, în inima ta, continuând să respiri profund. Ajuns acolo, roagă memoria corpului tău să îți trimită pentru experimentare starea de îndrăgostire, aici și acum. Poate ai trăit-o cândva și acum doar o reaccesezi, sau poate va fi o senzație cu totul nouă, neexperimentată până acum. Pur și simplu rămâi deschis, receptiv și dă-ți voie să simți. Iar de aici, din inima ta, începe să-ți scanezi corpul pentru a vedea cum se simte el îndrăgostit. Pornește scanarea din creștetul capului, prin frunte, gât, umeri, piept, spate, mâini, plex, abdomen, șolduri, organe genitale, picioare, tălpi. Și simte cum starea de îndrăgostire pune stăpânire pe fiecare parte a corpului tău. Tu rămâi conștient și deschis și doar observă cum se simte corpul tău, ce trăiește, care sunt elementele noi manifestate. Apoi respiră profund și după ce simți că starea s-a așezat în fiecare celulă a corpului tău, revino din inimă în corp, în încăperea sau spațiul în care te afli, aducând cu tine acea stare minunată în prezentul tău.

Acum respiră din nou profund și observă mediul în care te afli. Cum sunt culorile? Cum este lumina? Ce s-a schimbat?

Caută acum în jurul tău minim 5 lucruri care simți că îți încântă privirea sau trezesc în tine admirația până la lacrimi. Ascultă Natura. Dacă ești într-un spațiu închis deschide geamul și identifică doar sunetele Naturii – poate vântul, poate ciripit de păsări, poate frunze foșnind. Dacă te afli în centrul unui oraș, pur și simplu observă cum Natura trăiește și se manifestă prin fiecare dintre noi, observă oamenii care trec pe stradă, găsește-le calități, admiră-i.

Întoarce-te în permanență la tine, la starea ta de dragoste, la fluturașii tăi din stomac sau poate la pieptul tău plin acum de Iubire. Apoi fixează din nou elemente exterioare care îți stârnesc apreciere. Întoarce-te din nou la tine, cu recunoștință pentru darurile pe care le primești de la Viață și care îți permit să trăiești ceea ce trăiești acum. Continuă cu acest dans între exterior și interior, unind cele două lumi, aducându-le într-o comuniune a Iubirii.

Spune-mi acum: cum este să fii ÎNDRĂGOSTIT DE VIAȚĂ? Cum este să ai acces și să trăiești în această stare minunată ori de câte ori îți dorești tu, în orice context, cu orice ocazie? Cum este să poți sărbători Ziua Îndrăgostiților în fiecare zi?

Acum îți putem spune LA MULȚI ANI cu toată sinceritatea și iubirea, iar tu poți primi la fel urările noastre, bucurându-te de statutul tău de ”îndrăgostit”, deoarece, după cum vezi, ne putem alege în fiecare moment ce stare dorim să experimentăm, iar starea de a fi îndrăgostit de Viață este una dintre cele mai frumoase, mai hrănitoare și vindecătoare stări. Bucură-te de ea…și de TINE!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.