Scrisoare către fiul meu

Dragul meu,

În viață o să te lovești de momente în care o să-ți vină să renunți, să te dai bătut. Nu o face. Întotdeauna soarele răsare în cele din urmă. În cele mai negre perioade consideră-te o sămânță care abia ce a fost plantată. Ia-ți atâta timp cât ai nevoie pentru a germina, apoi ieși la lumină, înflorește și bucură universul cu darul existenței tale.


O să întâlnești oameni buni și oameni răniți. Pentru oamenii buni fii recunoscător, pe cei răniți nu-i lăsa să sângereze pe tine. Rănile lor sunt ale lor și nu este treaba ta să îi salvezi, mai ales când aceștia îți fac rău. A spune nu sau stop s-ar putea să te scutească de multă suferință. Să pui limite este important. Ceilalți oameni nu sunt responsabilitatea ta.


O să ai parte de diferite experiențe. Învață din toate și nu te lăsa doborât de nimic. Experiențele, oricât ar fi de dificile, capătă însemnătatea pe care tu le-o dai. Felul în care te raportezi tu la ele va fi decisiv cu privire la starea ta interioară. Nu te poate doborî decât ce lași tu să îți pătrundă în minte și „să te lucreze”. Amintește-ți că o stare este doar o stare și tu ești întotdeauna mai mare decât starea. Stă în puterea ta să schimbi sau să abandonezi o stare care nu-ți face bine.


O să fii atras de diferite domenii. Explorează și găsește acel lucru pentru care să sari bucuros din pat dimineața. Alege acel lucru care îți face sufletul să vibreze și nu lua în seamă părerile celorlalți. Nimeni nu trăiește viața ta. Fă-ți o viață pe sufletul tău, nu după așteptările celorlalți.


Nu le cere sfaturi oamenilor care nu sunt unde îți dorești tu să ajungi. Urmează-ți vocea inimii. Nu te aștepta ca ceilalți să știe ce este potrivit pentru tine. Nimeni, în afară de tine, nu are acest răspuns.


Nu îți trăi viața pentru a-i impresiona pe alții. Trăiește-o pentru a te impresiona pe tine însuți. Ceilalți oricum nu pot vedea mai mult decât aleg ei să vadă și vei fi prins în proiecții de-ale lor care nu au nicio legătură cu tine. Este inutil să încerci să convingi pe cineva că ești într-un anume fel. Un om nu poate vedea mai mult decât propriile lui limite. Așadar trăiește conform visului tău și alege să fii autentic. Este o risipă prea mare de energie să te prefaci.


În relația de cuplu fii “all in”. Doar împreună vă puteți construi o relație matură și armonioasă. Fă tot ce ține de tine (nici mai mult, nici mai puțin). În acest mod nu vei trăi niciodată cu regret. Vei ști că tu ai făcut partea ta. Femeia care te iubește va aprecia asta și își va face și ea partea ei. Împreună puteți ajunge foarte departe.


În toate relațiile tale (cuplu, părinți, prieteni, colegi etc) separă omul de comportamentul lui. Caută să vezi binele din oameni, dar nu închide ochii la semnalele negative. Chiar dacă înțelegi sufletul omului, nu îi tolera comportamentul abuziv.


Fii fericit! Este cel mai bun lucru pe care îl poți face atât pentru tine, cât și pentru cei din jur. Un om fericit este un om pașnic. Dacă poți aduce pace, fă-o. Dacă nu, retrage-te și nu răspunde niciunei provocări care nu îți aduce nimic.


Citește, documentează-te, cunoaște și nu te opri niciodată din a-ți dezvolta cultura. Prin asta îți vei cultiva și puterea interioară, nu doar inteligența.

Cu toată iubirea,

Mama

Picture: wallart by Claudia Trembley

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.