Cum influențează gândurile corpul fizic

Corpul fizic este supus minții. El răspunde, ca și psihicul, comenzilor și proceselor mentale, indiferent dacă ele sunt alese intenționat sau sunt exprimate inconștient, automat. Sub influența gândurilor negative puternice, repetitive, corpul se adâncește repede în durere, boală, nefericire, tristețe, egoism și descompunere. Însă, cu ajutorul unor gânduri pozitive, intense, iubitoare, vesele și frumoase, întreținute în mod conștient și repetat, corpul devine plin de energie, sănătate, tinerețe și frumusețe.

Boala și starea de sănătate, la fel ca situațiile și convingerile, potențatoare sau limitative, care își pun amprenta asupra universului nostru lăuntric sunt, de asemenea, rezultatele modului nostru caracteristic de a gândi – optimist sau pesimist.

Gândurile predominant negative, ipohondrice, bolnăvicioase se vor exprima mai devreme sau mai târziu într-un corp gubav.Cei care trăiesc cuprinși de teama de boală se îmbolnăvesc cel mai ușor: de ceea ce îi este cel mai mult frică omului, tocmai de aia nu scapă. Gândurile de tristețe, teamă, invidie, răutate, gelozie, ură, deznădejde, răpesc corpul de sănătatea și integritatea lui făcându-l să se poziționeze din punct de vedere energetic pe o frecvență mai joasă, a energiilor dezechilibratoare.

Așa cum nu poți să ai o locuință plăcută, luminoasă, dacă nu lași aerul și soarele să intre liber în camere, la fel, un corp fizic, vital și puternic și o față luminoasă, fericită și senină nu pot să fie decât rezultatul armonizării cu energiile înalte, dar subtile, din Univers, ale gândurilor de bucurie, voie bună, extaz și seninătate. Neliniștea, frica, îndoielile, pesimismul, lipsa de încredere și orice alte forme de energii joase demoralizează rapid întregul corp fizic și îl fac vulnerabil la pătrunderea bolii. În același timp gândurile negative, de ciudă, rele, distructive, chiar dacă nu sunt materializate, vor distruge mai repede sistemul nervos.

Gândurile pozitive, de vibrație înaltă, dătătoare de bucurie și fericire întăresc trupul, umplându-l de sănătate, vigoare, energie, tinerețe, armonie, frumusețe și grație. Corpul fizic este un instrument complex, delicat și adaptabil, care răspunde imediat la gândurile cu care este hrănit, iar obiceiurile înrădăcinate de gândire vor produce, în mod corespunzător și proporțional cu intensitatea acestora, propriul lor efect, bun sau rău, asupra corpului fizic. Corpul somatizează stări, iar gândurile sunt cele care creează aceste stări. Așadar, gândirea este izvorul acțiunii, al vieții și al manifestării.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.