Bucură-te de succesul partenerului tău!

Cuplul este o echipă. Cel puțin în acest mod ar fi bine să-și privească partenerii relația romantică. Însă am observat în multe cazuri că cei doi intră într-o competiție pentru succes, care adesea nu doar că aduce o separare între parteneri, însă face și ca iubirea dintre ei să fie tot mai slabă. În acest fel relația funcționează mai degrabă pe orgoliu decât pe iubire.

Într-o relație bazată pe orgoliu partenerii intră într-o luptă continuă pentru putere. Se dezbate constant “cine are dreptate”, “cine e mai bun”, “cine aduce mai mulți bani în casă”, ” cine are mai multe cunoștințe”, “cine e mai descurcăreț” ș.a.m.d.

Într-o asemenea relație un partener nu doar că nu se bucură de succesul celuilalt, dar chiar devine invidios. Or invidia îndreptată către partener nu lasă sub nicio formă loc iubirii, aprecierii sau respectului. 

Când partenerul tău se bucură de o anumită realizare, fie ea cât de măruntă, are nevoie să te simtă alături, să simtă că te bucuri pentru el sau chiar că te simți mândru/mândră de el. Și dacă tu te simți puțin în urmă cu propriul tău succes, este posibil să nu îți vină tocmai ușor să te bucuri în mod autentic pentru succesul partenerului tău… nu pentru că nu consideri că merită, ci pentru că, într-o oarecare măsură, simți că nu ești suficient de bun(ă) pentru el. Uneori poate apărea chiar teama că partenerul este cel care crede asta despre tine. În cele mai multe cazuri, nesiguranța și lipsa stimei de sine nu îți sabotează doar succesul tău, ci și pe al partenerului tău și implicit, succesul relației voastre.

Vei începe să te bucuri în mod autentic pentru succesul partenerului tău în momentul în care îți vei muta atenția de pe propriile lipsuri pe darurile pe care partenerul tău le aduce relației voastre. Dacă îți amintești principiul pe care l-am enunțat chiar la începutul acestui articol – “cuplul este o echipă” – atunci vei vedea că fiecare succes, al oricăruia dintre voi, face ca relația voastră să fie una înfloritoare. Succesul lui este și succesul tău, pentru simplul fapt că aparțineți aceluiași cuplu. Relația crește cu fiecare realizare individuală a celor doi membri ai săi.

Înțelegând că succesul celuilalt este un dar pentru relația voastră, vei putea cu ușurință să devii fanul numărul unu al partenerului tău. Iar asta îl va motiva să facă și mai mult pentru relația voastră. Admirația și respectul tău vor reprezenta mereu un combustibil de motivare pentru partenerul tău. Pe lângă că îți va recunoaște susținerea și cumva îți va dedica propria realizare, partenerul se va bucura pe viitor de toate succesele și realizările tale, susținându-te la rândul său. În acest mod, de susținere și încurajare reciprocă, relația voastră se așează pe calea succesului și a prosperității. Plantând semințele recunoștinței în relația voastră, veți culege împreună și mai multe motive de recunoștință, roade ale semințelor plantate.

Un alt aspect care ar putea să te ajute să te bucuri de succesul partenerului tău ar fi recunoașterea și identificarea propriilor atuuri sau limite. Poate că unul se pricepe într-un anumit domeniu, iar celălalt în altul. Fiind o echipă, veți învăța să beneficiați din plin de plusurile pe care le aduce fiecare relației. A intra în concurență cu partenerul tău într-un domeniu pe care știi că el este cel care îl stăpânește, este o totală lipsă de eficiență și reprezintă o stagnare pentru cuplul vostru. Însă în momentul în care îți identifici propriul domeniu la care ești bun, aduci un plus valoare nu doar cuplului vostru, ci și vieții tale. Dacă se întâmplă ca amândoi să fiți străluciți în același domeniu, atunci punându-vă la un loc ideile, experiența și resursele, puteți deveni “echipa câștigătoare” în acel domeniu și puteți crea un lucru cu adevărat măreț prin colaborare. Și știți voi cum e vorba aia: “unde-s doi puterea crește”!

Atunci când într-o relație există armonie, recunoștință, admirație și susținere reciprocă, iubirea este cultivată, iar cei doi parteneri evoluează atât împreună, cât și individual. Lupta pentru putere nu își mai găsește loc între cei doi, deoarece aceștia învață să fie puternici împreună! 

Bucurându-se unul pentru succesul celuilalt, partenerii își construiesc o relație de cuplu solidă, puternică și plină de iubire, capabilă să reziste în timp în fața oricărei furtuni. 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.