Recunoștință…

gratitude-and-love-1038x576

Astăzi m-am trezit cu o stare profundă de gratitudine, de mulțumire. M-am simțit atât de norocoasă să mă trezesc în această zi minunată, în acest corp, pe acest pământ, în această țară. A fost o stare cu adevărat specială, care a dat startul unei noi zile.

Privindu-l pe partenerul meu, care încă dormea, am simțit o recunoștință imensă pentru existența lui în viața mea. Nu pot da un motiv anume pentru această stare și atitudine îndreptată către el. Pur și simplu, simțeam, trăiam…și atât.

După ce s-a trezit și a mers să pregătească cafeaua, am continuat să îl observ și să apreciez fiecare gest al său. M-am surprins prividu-l cu iubire și căldură. Bineînțeles că azi dimineață am băut cea mai gustoasă și aromată cafea din viața mea!

Ziua a continuat în același ritm al recunoștinței. Pentru că azi am avut mai mult timp pentru noi, am ales să ne petrecem ziua împreună. La tot pasul am putut să observ cum starea de recunoștință mă urmărește și clipă de clipă am găsit motive pentru care să îi pot mulțumi partenerului meu.

L-am observat în majoritatea rolurilor sale din viața de zi cu zi. Și m-a încântat! I-am simțit iubirea cu care m-a privit când a deschis ochii dimineață. I-am văzut dedicarea cu care îi schimba hăinuțele fetiței noastre. I-am simțit bucuria cu care îi monta noua tricicletă. I-am observat calmul și prezența cu care discuta la telefon cu un colaborator de-al său. I-am admirat respectul cu care îi vorbește mamei sale. Am remarcat entuziasmul cu care îmi povestește diferite conștientizări de-ale sale. Am observat bunătatea cu care tratează orice om – fie el cunoscut sau necunoscut, fie el cerșetor sau director de multinațională. Am observat toate aceste lucruri pentru că m-am deschis către el cu recunoștință.

Mi-am început ziua mulțumind pentru existența lui, iar Universul mi-a trimis atât de multe motive pentru a mă simți și mai recunoscătoare în ceea ce îl privește pe partenerul meu. Astăzi l-am VĂZUT…după mult timp în care eram amândoi prea obosiți sau prea ocupați să ne vedem cu adevărat. Și mai mult de atât: astăzi m-am reîndrăgostit de el!

Este incredibil cum RECUNOȘTINȚA îți poate crea o zi minunată. Este incredibil cum manifestând recunoștință pentru partenerul tău, începi să-l redescoperi, să-l vezi din nou și să îți amintești de toate motivele pentru care îl alegi pe el zi de zi.

Așadar te invit și pe tine să încerci acest exercițiu de recunoștință. Începe-l din momentul în care deschizi ochii mâine dimineață și continuă-l pe parcursul întregii zile. Sunt curioasă dacă și pentru tine a funcționat la fel de bine. Și dacă da, ce ai descoperit nou la partenerul tău?

 

Fragment din cartea Ghidul Relației de Cuplu.

Advertisement

One thought on “Recunoștință…

  1. Pingback: Nefericiți de fericiți… | Jurnal de cuplu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.