De ce rămân femeile în relații abuzive?

Oamenii se întreabă adesea ce anume le face pe persoanele abuzate să rămână în relație cu agresorul. Din exterior, situația pare clară și simplă: „te abuzează/jignește/umilește/lovește, pleci”. Însă mecanismele psihologice prin care trece o victimă sunt mult mai ample și complexe. Nefiind înțelese, victimele ajung să fie judecate și blamate pentru aparenta decizie de a rămâne în relație.

Cum ajunge o femeie puternică victimă?
De ce persoana abuzată nu poate renunța la relație?
Ce sunt: sindromul Stockholm, sindromul „broaștei fierte”, neputința învățată, legătura traumatică etc?
Ce este de făcut?

Vom discuta pe seama acestor subiecte vineri, 28 februarie, de la ora 18 – ONLINE.

*Subiectul face trimitere la victimele femei, întrucât experiența mea clinică este doar cu femei abuzate. Tema nu exclude, însă, victimele bărbați. Și aceștia sunt la fel de bineveniți să participe la acest webinar.

Pentru înscriere se achită taxa de participare de 100 de lei și se trimite un mail cu confirmarea de plată pe adresa ralucarusu.coaching@gmail.com. Restul detaliilor legate de platforma pe care va avea loc webinarul vor fi trimise pe mail tuturor persoanelor înscrise în dimineața zilei de 28 februarie.
*Taxa se poate achita pe Revolut la numărul de telefon 0743869818 sau în contul RO96 RZBR 0000 0600 0884 8169 deschis la Raiffeisen Bank pe numele de Rusu Raluca Mihaela

Pentru orice alte întrebări/detalii, îmi puteți scrie pe aceeași adresă de mail sau prin mesaj pe pagina de Facebook.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.